Regeringen har under våren satsat extra utbildningspengar för att lindra effekterna av coronapandemin. Lunds universitet har fått drygt 50 miljoner kronor under 2020 och 2021 till satsningar på bland annat sommarkurser, basår, nätutbildningar och livslångt lärande.
Totalt kan 230 studenter få plats på de nya kurserna som alla skräddarsytts för att möta morgondagens utmaningar. Just Studiechansen har Lunds universitet utvecklat för att passa både personer som befinner sig i omställning och studenter som vill bredda sina tidigare studier innan de går vidare i arbetslivet.
Två tematerminer har skapats, "Hållbarhet och miljö" (30 hp) samt ”Vård och hälsa i ett globalt perspektiv” (30 hp). Medicinska fakulteten ansvarar för den sistnämnda.
Även vidareutbildning
Inom Studiechansens vidareutbildning finns det under hösten och vintern också möjlighet att söka till kortare utbildningar i medicinsk rätt samt informatik/e-hälsa
Dessa kurser riktar sig till personer som hunnit skaffa sig arbetslivserfarenhet och som nu vill satsa på sin egen kompetensutveckling. De kan också vara lämpliga för studenter som läst klart sina respektive utbildningar och som vill öka på sin kompetens för att ha ännu bättre möjligheter på den framtida arbetsmarknaden.
Studiechansen tar vara på ämnesbredden på Lunds universitet och ger många olika perspektiv på respektive utbildning. Samtliga ges på distans.
I första hand erbjuds utbildningarna till hösten men planen är att de återkommer till våren och då eventuellt kompletteras med fler inriktningar.
Anmälningen till höstens kurser inom Studiechansen öppnar den 15 juli och sker på Antagning.se via sen anmälan.
Mer information om Studiechansens kurser samt antagning
Nyhet om Studiechansen från Lunds universitet
Källa: lu.se