maj
E-hälsa – en bro mellan vården och hemmet

Hur kan en e-hälsoapp stärka kommunikationen mellan vårdpersonal och familj när barn med långvariga sjukdomar lämnar sjukhuset? Kan e-hälsa användas som hjälpmedel för intravenös behandling i hemmet? Och för att tidigt identifiera cerebral pares hos barn? Vad säger forskningen?
Den 13 maj samlas forskarna för att dela med sig av sina forskningsfynd. Möt forskare, vårdpersonal och föräldrar och ta del av deras erfarenheter och berättelser.
I över 6 år har forskarna från Sverige, Danmark, Island och Etiopien utvecklat barnsjukvård och habilitering för barn med stöd av e-hälsa, i samarbete med Skånes universitetssjukhus och Rigshospitalet i Köpenhamn. Forskningen har bedrivits av ett flervetenskapligt forskarteam inom hälsovetenskap, medicin, teknologi och samhällsvetenskap och involverat såväl vårdpersonal som patienter.
Program
Under seminariet hålls panelsamtal med forskarna, vårdpersonal och förälder som deltagit i studierna. Samtalen leds av moderator Martin Price, i tre teman:
1. E-hälsa för barnet och familjen – trygg och tillgänglig vård
2. E-hälsa i barnsjukvården – möjligheter och utmaningar
3. Vad har vi lärt oss? – Vägen från idé till implementering
Frågor från publiken via Menti (du använder din mobiltelefon).
I pausen serveras fika och du har möjlighet att mingla med deltagarna. Det kommer också finnas stationer för demonstration av e-hälsoappar som utvecklats i forskningsprogrammet.
Anmälan
Evenemanget är kostnadsfritt men kräver föranmälan.
Anmälan är öppen till den 11 maj! Missa inte att anmäla dig!
Välkommen!
Vill du veta mer?
Se en film om ett av våra projekt:
Trygg och tillgänglig vård med e-hälsa
Evenemanget arrangeras av eChildHealth, Medicinska fakulteten, Lunds universitet. eChildHealth finansieras bl.a av Forte, Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd.
Om evenemanget
Plats:
Forum Medicum, Medicinska fakulteten. Ingång via restaurang Stamstället, Sölvegatan 21, Lund.
Karta
Inträde:
Gratis inträde
Målgrupp:
Öppet för allmänheten, forskare, vårdpersonal, studenter och anställda.
Språk:
På svenska
Kontakt:
magnus_c [dot] persson [at] med [dot] lu [dot] se